Onze bieren
Ontdek onze artisanaal gebrouwen bieren en hun verhaal!
Broeder Nest
Blonde Kveik bier - Alcohol: 7.1% - IBU: 35 - EBC: 13

Broeder Nest wordt gebrouwen met gerstemout, roggemout en havervlokken. Rogge en haver zijn typische graangewassen voor de Kempische zandgrond in de omgeving van Bokrijk. Dit zorgt voor een licht zoetige smaak, moutig mondgevoel en een typische troebelheid en goudgele oranje kleur.
Gehopt in drie keer met Magnum, Cascade en Ekuanot waardoor het bier een aangename aromatische hopbitterheid heeft met toetsen van tropisch fruit.
Door hop uit verschillende regio’s van de wereld te gebruiken willen we duidelijk maken dat we de Belgische brouwtraditie koesteren maar dat we onze blik op de wereld houden. Dit wordt nog versterkt door het bier te laten vergisten met Kveik. Een wilde gist uit de Noorse Fjorden die gekenmerkt wordt door de creatie van extra fruitige aroma’s.
De Broeder Nest is een bier met een uitgekiende balans tussen een rijke smaak en vlotte doordrinkbaarheid.
Bokrijkse Tripel
Belgische Tripel - Alcohol: 8.5% - IBU: 35 - EBC: 8.5

De Bokrijkse Tripel wordt gebrouwen met gerstemout, roggemout en havervlokken. Rogge en haver zijn typische graangewassen voor de Kempische zandgrond in de omgeving van Bokrijk. Dit zorgt voor een licht zoetige smaak, moutig mondgevoel en een typische troebelheid en goudgele kleur.
Gehopt in twee keer met Magnum en Saaz waardoor het bier een aangenaam zachte aromatische hopbitterheid heeft. Soms wordt het bier tijdens de gisting ook “geghosthopped”. Dat wil zeggen dat er om mysterieuze redenen een even mysterieuze hopsoort in het gistvat terecht komt waardoor de Bokrijkse Tripel vaak zeer fruitige en frisse aroma’s krijgt.
Door hop uit verschillende regio’s van de wereld te gebruiken willen we duidelijk maken dat we de Belgische brouwtraditie koesteren maar dat we onze blik op de wereld houden. De Bokrijkse Tripel wordt vergist met gisstam afkomstig uit een Belgische Trappistenabdij.
De Bokrijkse Tripel is een bier met een uitgekiende balans en heeft ondanks zijn alcoholgehalte van 8.5% een vlotte doordrinkbaarheid.
Hèggestoeterke
Tarwebier - Alcohol: 5% - IBU: 27 - EBC: 7.3

Het Hèggestoeterke wordt gebrouwen met gerstemout en tarwemout. De inspiratie werd gehaald bij een Duits Weizenbier. (Weit is een oude benaming voor tarwe) voor een licht zoetige smaak, moutig mondgevoel en een typische troebelheid en goudgele kleur.
Gehopt in drie keer met Magnum, Citra en Idaho#7 waardoor het bier een aangenaam zachte frisse hopbitterheid heeft.
Door hop uit verschillende regio’s van de wereld te gebruiken willen we duidelijk maken dat we de Belgische brouwtraditie koesteren maar dat we onze blik op de wereld houden. Het Hèggestoeterke wordt vergist met gisstam afkomstig uit Beieren die ook daar gebruikt wordt voor het brouwen van tarwebieren.
Het Hèggestoeterke is genoemd naar een grapje dat vroeger met mekaar werd uitgehaald. Men wandelde langs een haag (Hèg in het dialect) en men zei dan kijk daar staat een nestje van een Hèggestoeterke (een fictief vogeltje). De nieuwsgierige metgezel ging dan in de haag kijken en werd er prompt ingeduwd. (Stoeten is duwen in het dialect)
Het Hèggestoeterke is zeer makkelijk doordrinkbaar en dorstlessend bier met al extra een rijke en frisse smaak.